Syyskuu 2018

20.9.2018 Jälkitreenit ja eiliselle palauttelua. Hinnille vain pieni jälki ja Laurille jälki, jossa kulmia. Hinni suoritti mallikkaan jäljen odotetusti. Laurikin jäljesti hyvin, mutta se vauhti ja tarkastuspyörähdykset - voi pojat, ei minun voimani taida riittää tuon kanssa. Takakenossa kaksin käsin liinasta kiinni pitäen yritän pysyä mukana. Puun runkojen ja risukkojen kohdalla se on vaikeaa...

19.9.2018 Etsintäharjoitus. Märkää ja pimeää, niin kuin yleensä etsinnöissä.

 

Oli vissiin Anne saanut tarantellan pureman... tai ainakin siltä se näyttää. Ja etsittävällä oli murtuma jalassa.

16.9.2018 Viikkotreenit. Molemmille koirille sekä jälki että hakuosuus. Hinni toimi ok, mutta Laurin toiminnassa olisi paljon petraamista. Jälki on levotonta ja alue-etsinnässä ei tahdo alue riittää... vauhtia ja vaarallisia tilanteita, edelleen, vaikka ikää on jo 4 vuotta.

8.-9.9.2018 Pohjoismaiset palveluskoirien mestaruuskisat Liperissä. Olin jälkiä juoksemassa. Samalla tuli paineita tehdä omillekin koirille jäljet, varsinkin kun koepaikat odottavat molempia koiriani.

Hyvin erottui koirien temperamentti ja kokemuskin. Lauri tsekkasi kaikki sienestäjien harhajäljet ja meno oli varsin poukkoilevaa. Hinni sen sijaan pysyi omalla jäljellään välittämättä mitään muista jäljistä.

2.9.2018 Olin viikonlopun testaamassa koiria Varkaudessa. Mukava viikonloppu siitä tulikin. Kova aamusumu hälveni nopeasti, eikä siitä isompaa haittaa ollut.

Kaverit hoisivat koirani päivällä. Yllätyksekseni Jossu oli käyttänyt koirat kolmen tunnin lenkillä, eikä ongelmia ollut. Vain Hinni oli kerinnyt käymään sienestäjien luona.