Eko

EKO -rottis 30.3.2001 - 21.4.2011

21.4.2011 Kiirastorstai. Tänään sai Eko-rottis lähteä sinne, missä hyvät koirat viettävät kivuttomia päiviä ja missä on hyvät etsintämaastot. Kymmenen yhteistä harrastusvuotta tuli täyteen. Monta etsintää, monta mukavaa kokemusta, kaikki se on tallessa, muistoina yhteisistä päivistä.

Helmikuu 2011.

Tammikuu 2011. Eko voi mukavan paksusti ja Hinni pitää miehen mielen reippaana.

Syksy 2010. Kymmenes syksy Ekolla menossa. Kun ei ole kipuja on niin mukava olla...

Kesä 2010 ja Eko on jo yli 9-vuotias herraskoira. Ikä alkaa painaa takajaloissa ja kipulääke Trocoxil on mainio apu. Lääkettä otetaan vain kahden kuukauden välein yksi tabletti. On eläinlääketiedekin kehittynyt. Hyvä niin.


Kesän 2010 aikana on Ekolla ollut useita etsintöjä järvellä. Kaunis kesä on houkuttanut ihmisiä vesille ja joskus voi sattua haveri.
********

Vanhat urokset ovat ihania leikkisetiä pennuille.

Oheisessa kuvassa Eko on pienen ystävämme Minin kanssa.

Eko-rottweiler täyttää 9 -vuotta nyt maaliskuussa 2010. Ekosta on iän ja kastraation myötä tullut hieno mies. Eko on myös kunnon uran tehnyt pelastuskoira. Vielä viime elokuussa Eko löysi kadonneen vanhuksen marjametsästä. Eko on eläkepäivänsä ansainnut; tosin huomiosta se nyt joutuu kilpailemaan aktiivisesti Hinnin tultua taloon helmikuussa.

Erittäin vilkkaana koirana Ekon energisyys on ollut omaa luokkaansa. Kilpailuissa mentiin hakualueelle ja esineruutuun pelkillä seuraa, sivulle ja "ukko" tai "esine" -käskyillä. Ylimääräinen käden heilautuskin olisi repinyt pelihousut. Muistan yhdenkin kisan, missä menin juuri noilla käskyillä esineruutuun, tiukassa hallinnassa. Eko toi esineet käteen reippaaseen tahtiin. Ratamestari kellotti ja ilmoitti "päivän nopein". Tuomari kommentoi "en olisi uskonut, että se lähtee ruutuun ollenkaan".

Eko tuli taloon toukokuussa 2001. Eko niinkuin ekokatastrofi. Nimen kirjoitusasua ei olisi voinut paremmin kuvata. Silti, nukkuessaan niin suloinen pentu.